November 21. Mária bemutatása a templomban

Ezen a napon annak a templomnak a fölszentelésére emlékezünk, amelyet Jeruzsálemben 543-ban a Szűzanyának szenteltek. Azért kötötték a templomi szentelést ehhez a naphoz, mert a hagyomány úgy tudta, hogy az Ószövetség szokása szerint a kicsi Máriát, amikor tíz hetes volt, a szülei, Joachim és Anna felvitték a templomba. Amint az elsőszülött fiúkat szolták, őt is bemutatták az úrnak. Az ünnepet Konstantinápolyban a Jeruzsálemből származó I. Germanus pátriárka (715-730) kezdte ünnepelni. 1166-ban I. Manuel bizánci császár parancsolt ünneppé tette. A nyugati egyház V. Sixtus pápa révén 1585-ben jóváhagyta általános ünneplését. Az ünnepet Magyarország az Árpád-korban átvette Bizánctól.

Ajándék

Egyéni vásárlóink részére minden 15.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes kiszállítást adunk ajándékba! ( A kedvezmény kizárólag Magyarország területén érvényes!)

Naprakész ügyfélszolgálat

Forduljon hozzánk kérdésével, készséggel állunk rendelkezésére a rendeles@kegytargy.hu email címen, +36 (70) 631 29 82-es telefonszámon, illetve weboldalunkon a kapcsolat fül alatt is fel veheti velünk a kapcsolatot.

1 munkanapos szállítás!

A szállítást az MPL (Magyar Posta Logisztika) futárszolgálat végzi. Minden 13:00 óráig beérkezett rendelés (munkanapokon) a következő munkanapon kiszállításra kerül!