A lelkiatya válaszol 1.

Azonnal szállítható, üzletünkben készleten.
(13-óráig beérkezett rendelés következő munkanapi kiszállítással.)

Szállítási díjak

Cikkszám: 1509
Vonalkód: 9789637573460

1 200.- Ft
(Az ár az ÁFA-t tartalmazza)
Mennyiség megadása (db)

A vallását komolyan gyakorló ember néha olyan helyzetbe kerül, hogy legjobb szándéka ellenére sem látja tisztán: mit tegyen, hogy Isten akaratát kövesse? Ilyenkor legbiztosabb útjelzőnk a lelkiatyánk. Ha a tőle kapott tanácsokat - akár gyóntatószékben, akár lelki beszélgetések során hangzottak el - követjük, biztosan jó úton járunk. Az olyan lelkiatya pedig, aki nemcsak mutatja az utat, hanem élete plébánosa, az egri egyházmegyei Sajóvámos község egykori példájával lendületet is ad a haladáshoz, különösen nagy kincs. Ilyen volt Erdödy Imre atya. Az Új Misszió katolikus folyóiratban, a Keresztény Élet hetilapban és a népszerű Katolikus Kalendáriumban 1989-től folyamatosan jelentek meg írásai, melyekben a hozzá érkező kérdésekre válaszolt. Sorai sohasem tértek el Isten és az Egyház parancsaitól, s a betűk mögött érezhető aggódó szeretete a keresztek hordozását is könnyebbé tette.
Imre atya tanításának ereje hiteles életéből fakadt. Akiknek gyóntatója, személyes lelkivezetője volt, azok szent életű papnak, amolyan Vianney Szent János lelkületű plébánosnak ismerhették meg. Szavainak, nyomtatásban megjelent sorainak a Szentlélek különös erőt adott: a már százszor elhangzott, s fülünk mellett elszálló igazságok is megmozgatták a lelkiismeretet - ha az ő szájából hangzottak el. Hiszen nemcsak a szülőkre, a papokra is igaz: leginkább életük példájával vezetik a rájuk bízottakat.
Erdődy Imre atya 1989-től 2005-ben bekövetkezett haláláig több száz levelet írt. Kötetünk korábban megjelent első, és mostani második részében ezek mindegyikét közreadjuk.
S végül szerepeljen itt Imre atya egy olyan gondolata, amely mind annyiunk számára erőt adhat: „Bukásaink miatt nem szabad elkeserednünk. Isten sohasem az eredményt nézi, hanem a küzdelmet, az izzadságot. Az a lényeg, hogy ne maradjunk fekve, hanem keljünk fel, és menjünk tovább. Mert a lelki életben aki megáll, az visszafelé halad."
Életünk útján, küzdelmeinkben legyen útmutató ez a könyv.

 


 

Kiadó: Szent Maximillian Lap- és Könyvkiadó

Oldalak száma: 300

Borító: Keménytáblás, ragasztókötött

Méret (cm): 13,5 x 20

ISBN: 978 963 7573 46 0

Nyelv: Magyar

Kiadás éve: 2011

Írta: Erdődy Imre

Kapcsolódó termékeink