Nepomuki Szent János szobor, 90 cm-es

Azonnal szállítható, üzletünkben készleten.
(13-óráig beérkezett rendelés következő munkanapi kiszállítással.)

Szállítási díjak

Cikkszám: 638
Vonalkód: 638

Rövid leírás

Kültéren és beltéren is elhelyezhető!

Mérete és törékenysége miatt nem postázható, kizárólag személyesen vehető át!

 

90 cm-es Nepomuki Szent János szobor.

A szobor anyaga, és a hozzá tartozó festési eljárás lehetővé teszi, hogy az időjárás viszontagságainak ellenálljon. Ezért kültéren és beltéren is elhelyezhető!

Nepomuki Szent János (csehül: Svatý Jan Nepomucký), (Nepomuk, Csehország, 1340 és 1350 között – Prága, 1393. március 20.) Csehország védőszentje.

A XVIII. században Magyarországra érkező svábok a Dunán hajóztak le, örvényes, vad vizeken, gyakran hevenyészve összetákolt lélekvesztőkön, úgy nevezett "Ulm skatulyákban". A veszélyes út viszontagságai révén vált meghatározó szentjükké Nepomuki Szent János, a hajósok, halászok, fuldoklók védőszentje. A letelepedésük után, a lakóhelyükhöz közel szobrot emeltek a szentnek.

A folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, halászok védőszentje. A gyónási titok mártírjaként tartják számon. Egyes helyeken a fuldoklók, illetve a bányászok, sóbányászok védőszentje. XIII. Benedek pápa 1729-ben a szentek sorába iktatta. Emléknapja: május 16. Szentté avatása után egyes nyelvterületeken a legnépszerűbb újkori szent lett.

 


 

Magassága: 95 cm

Anyaga: műgyanta

Színe: festett

Származási ország: EU

Cikkszám: 638

 

97 540.- Ft
(Az ár az ÁFA-t tartalmazza)
Mennyiség megadása (db)