• Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett egyéni vásárlóink részére!
  • 1 munkanapos házhoz szállítás! Készleten lévő termékekre.
Plébániák Viszonteladók

Hogyan válasszunk feszületet? 5+1 tipp.

A keresztválasztás egy személyes és spirituális döntés, amely alapos megfontolást igényel. Legyen szó otthoni, irodai elhelyezésről vagy ajándékozásról, a megfelelő kereszt kiválasztása nem mindig egyszerű. Íme néhány lépés, amelyek segíthetnek a választásban.

1. Vegyük figyelembe a teret
Mielőtt feszületet választanánk, vegyük figyelembe a rendelkezésre álló teret. Ha fali feszületet szeretne választani, vegye figyelembe a helyiség és a fal méreteit. Egy nagyobb falfelületnek jól állhat egy nagyméretű feszület, még egy intimebb szobában egy kisebb méretű lesz a megfelelő. Amennyiben álló feszületet vásárolnánk, tartsuk szemelőtt a bútor vagy oltár méretét, amire a feszületet tervezzük elhelyezni, illetve gondoljunk bele, hogyan is fog a feszület beleilleszkedni a térbe.

2. Stílus 
Feszületeink több stílusban kaphatók, a hagyományostól az egészen modern megjelenésig válogathatunk. Gondoljunk személyes stílusunkra, illetve a szoba stílusára, ahol a feszület el fog helyezkedni. Válasszon olyan stílust ami kiegészíti otthona, irodája vagy oltára dekorációját. Egy fából készült feszület melegséget és karaktert kölcsönözhet a szobának, még egy modern stílusú fém feszület jövőbe mutatóbb szimbolikusabb jellegű választás. 

3. Anyagválasztás 
Feszületek különbőző anyagok felhasználásával készülhetnek, többek között fából, fémből, akrilból és műgyantából. A felhasznált anyagok befolyásolják a feszület megjelenését és tartósságát. Érdemes tehát kiváló minőségű, tartós anyagból választani a feszületet, hogy az minél tovább szép és esztétikus maradjon. Egy fából készült feszület klasszikus, hagyományos választás, még egy fém vagy akril feszület modern megjelenést kölcsönözhet. 

4. Szimbolika
A feszület hitünk erőteljes szimbóluma, annak megjelenése különböző érzéseket, jelentéseket közvetíthet. Például Krisztus szenvedését valósághűen ábrázoló feszület emlékeztet az emberiségért hozott áldozatára, még egy stilizáltabb stílus a feltámadás reményét és igéretét jelképezheti. Feszület választásakor gondoljunk a szimbolikára és válasszunk olyat, mely saját hitünket jelképezi. 

5. Kinek és milyen alkalomra
Ha ajándékba vásároljuk a feszületet, legyünk tekintettel az ajándékozott stílusára és hitvilágára. Feszületek jelentős részét személyreszabhatjuk utólagos gravírozással, mely szimbolizálhatja az alkalmat vagy tükrözheti az egyén személyélyiségét, hitét. Ha odafigyelünk, olyan feszületet tudunk választani ajándékként, melyet hosszú ideig becsben fognak tartani.

+1. Kivitelezés minősége
A kivitelezés minősége jelentősen befolyásolja a feszület megjelenését és tartósságát. Mint feszületek az esetek elsöprő részében kézzel készülnek. Olyan feszületet érdemes keresni, mely kiemelt odafigyeléssel és gondossággal készítettek. Ez magában foglalhatja a sima éleket, tiszta vonalakat és szépen megmunkált felületeket. Egy jól megmunkált feszület nem csak szép, de tartós is és idővel megőrzi értékét. 

A feszület nem csupán egy dekoratív elem, egy személyes és spirituális tárgy, amely tükrözi az egyén ízlését, hitét és szemléletmódját. A méretek, stílusok, anyagok, szimbolika és figyelembevételével olyan keresztet választhat, amely beszél a szívéhez, és inspirálja a hitben való életre. Legyen szó hagyományos fából készült feszületről vagy modern fém kivitelről, a megfelelő feszület értelmet adhat a térnek, és emlékeztethet a hit erejére mindennapi életünkben. 

Ajándék

Egyéni vásárlóink részére minden 30.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes kiszállítást adunk ajándékba! ( A kedvezmény kizárólag Magyarország területén érvényes!)

Naprakész ügyfélszolgálat

Forduljon hozzánk kérdésével, készséggel állunk rendelkezésére a rendeles@kegytargy.hu email címen, +36 (70) 631 29 82-es telefonszámon, illetve weboldalunkon a kapcsolat fül alatt is fel veheti velünk a kapcsolatot.

1 munkanapos szállítás!

Minden munkanap 13:00 óráig beérkezett rendelés a következő munkanapon kiszállításra kerül! A szállítást az MPL vagy a GLS futárszolgálat végzi.