Ikon kép, Szent Anna, 11,5 cm x 17 cm

Azonnal szállítható, üzletünkben készleten.
(13-óráig beérkezett rendelés következő munkanapi kiszállítással.)

Szállítási díjak

Cikkszám: 5999564218264
Vonalkód: 21822018

Kiskereskedelmi ár:

16 890.- Ft
(Az ár az ÁFA-t tartalmazza)
Mennyiség megadása (db):

 

11,5 x 17 cm-es falra akasztható exkluzív ikon kép, melyen a Szent Anna karján a gyermek Máriával látható. A kép háttere arany színű. A kép aranyozott, mely aranyozás kézzel készült.

A kép a hátoldalán olvasható tanúsítvány szerint, az ikon kép egyedi technológiával készült, amely lehetővé teszi az eredeti ikon hű reprodukcióját. A kép kemény égerfából készült, amely ellenáll a deformációknak és a repedéseknek. A kép aranyozott, mely aranyozás kézzel készült aranylemezpor felhasználásával.

A legenda elbeszélése szerint Anna a Názáretben élő Joachimnak lett a felesége, húsz évig éltek már együtt, de nem volt gyermekük. A vagyonukat három részre osztották: egy részt maguknak tartottak meg, a másik részt a templomnak és a papoknak adták, a harmadik részt pedig szétosztották a szegények között. A templomszentelés ünnepére fölmentek Jeruzsálembe, és Joachim áldozati ajándékot akart felajánlani, de egy Iszakár nevű pap visszautasította az ajándékot azzal a megokolással, hogy bűnös kézből nem fogadja el. Joachim házasságának terméketlenségét ugyanis bűnössége nyilvánvaló jelének látta. Joachim ezért hazatérve elhatározta: nem marad többé a városban, hanem elbujdosik. Nem sokkal később azonban megjelent neki Isten angyala és megvigasztalta. Megígérte neki, hogy imádságaiért és alamizsnáiért Anna gyermeket szül, mégpedig egy leányt, akit majd Máriának kell nevezniük. Az angyal azt is megmondta, hogy a gyermek fogantatásától fogva telve lesz Szentlélekkel. Szava igazsága mellé jelül azt adta, hogy Joachim menjen föl Jeruzsálembe hálát adni Istennek, és a templomban, az Aranykapunál találkozni fog a feleségével, akit ugyanígy angyali jelenés indít arra, hogy a templomba menjen. Úgy is történt. Joachim és Anna az Aranykapunál találkoztak, boldogan elmondták egymásnak a látomásukat, majd hálát adván Istennek, visszatértek otthonukba, Názáretbe. Anna az ígéret szerint fogant és megszülte a kislányt, akit Máriának neveztek el.

 


 

Mérete: 11,5 x 17 cm

Anyaga: fa

Színe: arany, színes

Származási ország: Lengyelország

Cikkszám: 5999564218264

Vonalkód: 21822018

Kiváló mínőségű lengyel termék!

Kapcsolódó termékeink