Santiago de Compostela Szent Jakab rózsafüzér

Azonnal szállítható, üzletünkben készleten.
(13-óráig beérkezett rendelés következő munkanapi kiszállítással.)

Szállítási díjak

Cikkszám: 1806
Vonalkód: 00008518

 

Szent Jakab rózsafüzér egy 5-tizedes rózsafüzér 53 db, lapos, fehér, fésűkagyló mintás, üveggyöngyből és 6 db piros, fazettált üveggyöngyből készült. A gyöngyök mérete: kb. 6 mm.  A szemek ezüst színű lánccal és dróttal vannak összekötve. Nyakba akasztható. A középérem fésűkagyló alakú, mely egyik oldalán egy piros kereszt, míg a másik oldalán Szent Jakab látható. A középérem és a feszület fémötvözetből készült, mely a felületkezelő eljárás során kapta az ezüst színű bevonatot. A rózsafüzér Olaszországban készült. Papírdobozban forgalmazzuk.

Jakabnak az Úr különleges feladatot szánt, Ő lesz az első vértanú az apostolok közül. Jakab Jézus halála után jeruzsálemi egyház püspöke lett. Amikor Heródes Agrippa király (41-42-ben) az Egyházra támadt, elsőként Jakabot ölette meg karddal. Ő lett az első vértanú az apostolok között.
A középkor egyik leghíresebb búcsújáró helye Szent Jakab sírja volt a spanyolországi Compostelában. A Szent Jakab-út, gyakran spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is nevezik, ősrégi zarándokút, jelvénye a fésükagyló. Szent Jakabot "Isten után a legjóságosabb és legerősebb pártfogónak" tisztelték. Érthető, hogy egész Európából zarándokoltak és zarándokolnak a sírjához. Ünnepe: július 25.

 


 

Hossza: kb. 55 cm

Belső kerülete: kb. 76 cm

Anyaga: üveg, fém

Színe: fehér. piros, ezüst

Származási ország: Olaszország

Cikkszám: 1711

Vonalkód: 00008518

Kiváló minőségű olasz termék!

2 400.- Ft
(Az ár az ÁFA-t tartalmazza)
Mennyiség megadása (db)